Nieuws

Jong Sweco wint ingenieursprijs

Ingenieursbureau Sweco won met haar jonge ingenieursteam de jongNL­ingenieurs challenge ‘Doe & Durf’, die dit jaar voor de derde keer plaatsvond.

Negen teams van zeven verschillende ingenieursbureaus gingen zeven weken geleden de strijd met elkaar aan om een oplossing te bedenken voor het klimaatprobleem in de stedelijke omgeving. Het Sweco-team won met het idee ‘Staat van je Straat’ en ontvangt van NLingenieurs een geldprijs van € 1.000 en van de Provincie Overijssel een stimuleringsprijs van € 2.500 om het project te realiseren.

Christiaan Voorend van het Sweco-team: ‘Ons idee betrof een simpel leesbaar online label per straat met informatie en gegevens over klimaatverandering. Een huizenkoper kan zich hiermee tijdens de zoektocht naar een nieuw huis informeren over de ruimtelijke kwaliteit van de straat. De bewoner kan bijvoorbeeld opzoeken hoeveel slapeloze nachten worden voorspeld door de hitte, en of er kans is op een ondergelopen kelder. Het systeem kan ook acties voor huiseigenaren en bij­behorende subsidies verbinden, zoals het ontkoppelen van hemelwaterafvoer.’

Huizenkopers

Het team richt zich specifiek op bewoners die op zoek zijn naar een nieuw huis. ‘Dat is een van de weinige momenten waarbij mensen echt ver vooruit kijken en meer open zullen staan voor deze informatie. We willen mensen niet weerhouden van het kopen van een huis in een straat die niet klimaatadaptief is, maar hopen de huizenkopers wel bewust te maken’, aldus Voorend.

De komende periode wil het team met belanghebbenden en medewerkers uit het eigen bedrijf om de tafel om te bepalen hoe het idee gerealiseerd kan worden.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven