Nieuws
Baldur, backhoe dredger

Kanaalverbreding bij Port Adelaide

Mischa Brendel |
Maritiem & Offshore

Boskalis gaat in Australië het Outer Harbor toegangskanaal naar Port Adelaide verbreden. De baggeraar won het contract hiervoor, dat wordt gegund door Flinders Ports.

De baggeraar gaat het kanaal van 130 naar 170 m verbreden om de draaikom te vergroten. Deze verbreding staat Post-Panamax-containerschepen toe in de haven aan te leggen. Tevens kunnen grotere cruiseschepen hierdoor hun weg naar de haven vinden.

Boskalis schat dat het 1,5 miljoen m3 aan – voornamelijk – zand en klei zal verwijderen en zet hiervoor een sleephopperzuiger en grote backhoe dredger in. Het bedrijf deponeert het gebaggerde materiaal op een aangewezen locatie, 30 km offshore. De baggeraar gaat in de tweede helft van 2019 met deze klus, waarmee een bedrag van circa € 40 miljoen is gemoeid, aan de slag.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven