Nieuws

Kernfusiereactor op de weg

Amanda Verdonk |
Energie, Vervoer & Logistiek

Voor de inwoners van de geïndustrialiseerde regio rond de haven van Marseille is een convoi exceptionnel geen uitzonderlijk gezicht.

Toch waren ze vorige week massaal toegestroomd om het testkonvooi voor kernfusiereactor ITER te bekijken.

Het was een lading van 360 betonblokken, 800 ton zwaar, 33 m lang, 9 m breed, 10 m hoog, vervoerd op een transportplatform van het Franse bedrijf Daher. Inclusief politie-escort en twintig ondersteunende voertuigen vormde het een kolonne van meer dan 100 m. Vier nachten lang bewoog de optocht met 5 km/h over Provençaalse wegen.

Tussen 2014 en 2019 staan maar liefst 230 van deze bijzondere transporten gepland. Volgend jaar arriveert het eerste grote onderdeel: een watertank uit de VS. Met deze proefreis test ITER of het in staat is om de grootste componenten naar het terrein in Saint Paul lez Durance te transporteren. Daar bouwen de EU, China, India, Japan, Korea, Rusland en de VS gezamenlijk aan een kernfusiereactor; elk partnerland bouwt een stukje van de machine.

Het doel is om rond 2023 in ITER voor het eerst atoomkernen te laten fuseren tot een plasma. Dat zou in theorie veel meer energie moeten opleveren dan het kost om de fusie tot stand te brengen. Ofschoon groot en kostbaar, is ITER pas een eerste stap op weg naar bruikbare kernfusie. ITER moet aantonen dat dat mogelijk is.

Speciaal voor ITER is een 104 km lange weg tussen Berre L’Étang en de ITER-site aangepast. Er is een havenkade aangelegd, wegen zijn verbreed, bruggen zijn versterkt en enkele rotondes zijn vlak gemaakt. Sensoren bevestigd aan bruggen registreerden in hoeverre er sprake was van verzakkingen. Bij de spoorbrug van Rognac werd een afwijking van 30 mm geconstateerd, waar 32 mm was toegestaan. ‘Afgezien van een gebroken as, maar de trailer had er 88, en een paar deuken in een straatlantaarn is alles goed gegaan’, laat communicatiemedewerker Robert Arnoux weten.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven