Nieuws
Windpark Noordoospolder

Kilometers aan kabels

redactie |
Energie, Maritiem & Offshore

Eind juni vond de officiële opening van Windpark Noordoostpolder plaats.

Op initiatief van NOP Agrowind, consortium Westermeerwind en RWE/Essent is vanaf 2012 gebouwd aan 48 windmolens van 148,5 m hoog in het water langs de dijk, en 38 turbines binnendijks met een tiphoogte van 198,5 m. De 86 windturbines hebben een totaal vermogen van 429 MW, en leveren 1,4 miljard kWh aan energie; genoeg om zo’n 400.000 huishoudens van stroom te kunnen voorzien. TenneT verzorgde de aansluiting op het Nederlandse elektriciteitsnet, en heeft hiervoor een 25 km lange 110 kV-kabelverbinding aangelegd. In totaal legde de netbeheerder hiervoor 263 km aan nieuwe stroomkabels aan.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven