Koekjes bakken in de ruimte | Technisch Weekblad
Nieuws

Koekjes bakken in de ruimte

Voor het eerst is er een koekje gebakken in de ruimte, door de Italiaanse astronaut Luca Parmitano. Bij de eerste poging werd 25 minuten gebakken (150-160°C), iets langer dan de aardse baktijd. Dat koekje bleek totaal nog niet gaar. Pas de vierde poging leverde een lichtbruin gekleurd, gaar koekje op, na 2 uur in de oven. De makers van de Zero G Oven hadden verwacht dat het in de ruimte langer zou duren, maar niet dat het zó lang zou zijn.

De astronauten hebben het koekje niet mogen proeven. Het baksel arriveerde begin januari – in bevroren toestand – op aarde in een SpaceX capsule. Tests zullen uitwijzen of het veilig is om het koekje te eten.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW