Nieuws

Koelhoudende verf

Indra Waardenburg |
Chemie & Materiaalkunde

Onderzoekers van de John Hopkins University hebben een op glas gebaseerde verf ontwikkeld die metaal en andere materiaal beschermt en koel houdt in de zon. 

De verf op basis van kaliumsilicaat is nadat het is opgespoten en gedroogd waterafstotend en beweegt mee met het uitzetten en krimpen van metaal, waardoor het niet snel scheurt. Door de toevoeging van pigmenten is de verf in staat om zonlicht te reflecteren en het onderliggende materiaal op de temperatuur van de buitenlucht te houden. Naast gebruik voor marineschepen (waar het onderzoek eigenlijk op gericht is) zien de onderzoekers toepassingen voor auto’s, glijbanen en metalen tribunes.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven