Nieuws

Kort nieuws ingenieursbureaus

Benno Boeters |
Ingenieursbureaus

Het belangrijkste nieuws van de Nederlandse ingenieursbureaus van de afgelopen week in een beknopt overzicht.

Royal HaskoningDHV gaat voor het Perpetuus Tidal Energy Centre (PTEC), een proefveld voor getijdenturbines ten zuiden van het Isle of Wight (VK; zie foto), de vergunningen en milieueffectrapportages opstellen. Over drie jaar zou hier, 2,5 km ten zuiden van St Catherine’s Point, een opgesteld vermogen moeten staan van 30 MW. Fabrikanten van getijdenturbines kunnen hier hun apparaten testen.

Sweco (tot voor kort Grontmij) verwierf een grote opdracht om in Parijs het civieltechnisch ontwerp en het project management te gaan doen voor een nieuwe metrolijn. De opdrachtwaarde is rond de € 17 miljoen. Metrolijn 17 krijgt een lengte van 20 km en verbindt de noordelijke voorsteden Saint-Denis en Le Mesnil Amelot; daartussen komen vijf stations. Parijs breidt zijn metronet uit met in totaal 200 km aan rails en 68 nieuwe stations. De Belgisch vestiging van Sweco gaat het werk volgende maand op zich nemen. In 2024 moeten de eerste reizigers de nieuwe metro kunnen nemen.

Nevesbu, onderdeel van Iv Groep, presenteerde tijdens de Offshore Technology Conference (OTC), vorige week in Houston (VS), zijn ervaringen in de ombouw van tankers in FPSO’s (floating production, storage and offloading). Samen met Iv-Oil & Gas en Escher Process Modules kan Nevesbu de complete engineering van de FPSO’s op zich nemen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven