Nieuws

Kraanschip Gulliver kan op reis

redactie |
Maritiem & Offshore

Royal IHC heeft het zelf aangedreven DP2 kraanschip Gulliver opgeleverd aan Scaldis, een joint venture van de Belgische maritieme aannemers DEME, Jan De Nul en Herbosch-Kiere.

Het in China gebouwde kraanschip is afgebouwd op de werf van Rotterdam Offshore Group. Na succesvol verlopen sea trials en een 4000 ton load test is de Gulliver bedrijfsklaar. Het kraanschip is ontworpen door in house ontwerpbureau Vuyk Engineering. De Gulliver is een zusterschip van kraanschip Rambiz (eveneens in de vloot van Scaldis), wel zijn verschillende modificaties aangebracht.

De Gulliver wordt zowel ingezet bij de installatie van offshore infrastructuur, decommissioning en sloop van olie- en gasplatforms als de bouw van offshore windparken. Ook het plaatsen van zware brugdelen en het ruimen van onderzeese obstakels kan de Gulliver worden toevertrouwd.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven