Nieuws
kwantuminternet

Kwantuminternet stap dichterbij

Wetenschappers uit Delft en Oxford hebben bewezen dat een sterke kwantum­verstrengeling te realiseren is uit meerdere zwakke verstrengelingen. Daarmee komt een ‘kwantuminternet’ een stap dichterbij.

Twee verstrengelde elektronen delen informatie, ongeacht hun onderlinge afstand. Die informatie is onbekend, totdat je die gaat uitlezen. De informatie in het tweede verstrengelde elektron wordt dan ook onmiddellijk bekend. Anders gezegd: afluisteren maakt de informatie nutteloos. De Delftse onderzoekers slaan de informatie in de verstrengelde elektronen tijdelijk op in de kernspins, en verstrengelen de elektronen vervolgens opnieuw. Dit proces kan meerdere malen plaatsvinden, tot de verbinding sterk en veilig genoeg is.

De Delftse onderzoeksgroep onder leiding van Ronald Hanson wil nu binnen vijf jaar vier grote Nederlandse steden verbinden met een rudimentair kwantumnetwerk.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven