Nieuws
Agrilaser

Laser verjaagt Amerikaanse vogels

De Agrilaser Autonomic van het Nederlandse Bird Control Group, is met succes ingezet op een wijngaard in Californië.

Het autonome systeem verjaagt vogels met laserlicht, wat de dieren geen schade toebrengt, maar wel effectief is: het aantal vogels op de wijngaard in Californië is sinds de installatie van de vier lasers met 99,8 % afgenomen. Het gebruik van het lasersysteem maakt het jaarlijks ophangen van netten boven de 8,5 ha grote wijngaard overbodig en spaart daarmee per jaar ruim € 20.000 uit, aldus wijngaardhouder Jim Griffin. De Agrilaser Autonomic werd eerder al aangeschaft door wijnboeren in onder meer Canada, Australië en Argentinië.

In Nederland is het lasersysteem populair bij onder meer agrariërs in de perenteelt, waar het een alternatief biedt voor gaskanonnen en knalapparaten.

Deel deze pagina
Nozzman Nozzman
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven