Nieuws

LOFAR naar Ierland

Thomas van de Sandt |
Astronomie & Ruimtevaart

LOFAR, nu al de grootste radiotelescoop ter wereld, wordt uitgebreid met een station in Ierland, zo maakte LOFAR-beheerder ASTRON vorige week bekend.

Met een subsidie van € 1,4 miljoen van de Science Foundation Ireland en met € 0,5 miljoen uit donaties heeft I-LOFAR (het Ierland-LOFAR-consortium) de benodigde financiering binnen.

LOFAR bestaat momenteel uit vijftig, met glasvezel verbonden antennestations in zes partnerlanden: 38 in Nederland, 6 in Duitsland, 3 in Polen en 1 in Frankrijk, Engeland en Zweden. Met de uitbreiding naar Ierland wordt de verste afstand tussen de stations 2.000 km, wat de telescoop een scherper beeld geeft.  

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven