Nieuws
Apertif

Luisteren naar lichtflitsen

De Westerbork Synthese Radio Telescoop heeft een upgrade ontvangen die het blikveld van de ruimtekijker 37 keer vergroot.

Dat is mogelijk dankzij een nieuwe ontvanger in de schotels, genaamd Apertif. Twaalf van de in totaal 14 schotels ontvingen een nieuwe set camera’s; met een techniek genaamd beamforming kan Apertif in één opname een deel van de hemel in kaart brengen dat 37 keer zo groot is als voorheen. Apertif zal radiobeelden van het neutrale waterstofgas in de noordelijke hemel in kaart brengen. Op deze wijze kan de telescoop de eigenschappen en distributie van gas in sterrenstelsels onderzoeken. Ook kijkt Apertif naar snelle radioflitsen, de krachtigste explosies in het heelal. De oorsprong van deze radioflitsen is nog steeds grotendeels een mysterie.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven