Nieuws

Maak je eigen waterspuwer

Dorine Schenk |

Om de waterspuwers thuis op regenpijpen te monteren moeten de regenpijpen van het riool afgekoppeld worden. Zo kan het regenwater dat anders in het riool terecht zou komen, opgenomen worden door de tuingrond of opvangen worden om later een tuin mee te bewateren. Een duurzame manier om drinkwater te besparen en het riool te ontlasten bij heftige regenbuien. De kinderen maken eerst van klei een mal van hun waterspuwer. Daarna wordt de waterspuwer gevormd van bioplastic dat is gemaakt van afvalmateriaal uit de aardappelindustrie. Het resultaat kunnen de kinderen bij een teststation uitproberen. Zo leren ze tijdens de workshop hoe waterspuwers werken en waarom ze kunnen bijdragen aan een beter klimaat. Na afloop mogen de waterspuwer en een folder met montage-instructies mee naar huis. De workshops zijn van 6 juli tot en met 1 september. 

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven