Nieuws

Magneet verbetert waterstof-elektrolyse

De productie van waterstof via elektrolyse kan efficiënter door er een magneet bij te plaatsen. Dit schrijven onderzoekers van het Institut Català d'Investigació Química in Spanje in Nature Energy.

Ze toonden aan dat de aanwezigheid van een extern magnetisch veld van minder dan 450 mT de productie van de elektrokatalytisch activiteit aan de anode stimuleert waardoor de productie van waterstof in geïoniseerd (alkaline) water verbetert.

Het magnetische veld beïnvloedt de magnetische (spin) oriëntatie van de katalysator die weer de oriëntatie van de zuurstofatomen tijdens de reactie allemaal dezelfde kant op richt. Hierdoor verloopt de reactie efficiënter. De ferriet-katalysator NiZnFe4Ox in combinatie met een magneet leverde de grootste verbetering op.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven