Nieuws
InSight

Marsmol last pauze in

De Marslander die NASA als onderdeel van zijn InSight-missie op Mars heeft neergezet, heeft onlangs zijn werkzaamheden voor zo’n twee weken onderbroken.

Op 28 februari startte de lander met het in de bodem van de Rode Planeet hameren van een sonde die op een diepte van 5 m de warmte komend vanuit de kern van Mars moet gaan meten. De lander slaagde erin de 40 cm lange sonde, ook wel een ‘mol’ genoemd, tot circa driekwart van die beoogde diepte te krijgen. Wetenschappers vermoeden dat de mol een steen of grind heeft geraakt en hebben een pauze van twee weken ingelast om te beslissen hoe nu verder te gaan. De sonde zelf is niet beschadigd.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven