Mazda Kazamai | Technisch Weekblad
Nieuws

Mazda Kazamai

Mischa Brendel | woensdag 16 juli 2008
Vervoer & Logistiek

Autofabrikant Mazda zal zijn nieuwste concept car, de Kazamai, officieel presenteren tijdens de Moscow International Automobile Salon.

Het Japanse woord ‘Kazamai’ betekent vrij vertaald ‘wervelende zijwind’ en moet volgens Mazda uiting geven aan het krachtige en flitsende karakter van de auto. Het concept van de auto is gebaseerd op de langetermijnvisie van Mazda. In deze visie wil het bedrijf een balans vinden tussen sportieve, leuke rijervaringen en milieuvriendelijkheid en veiligheid. De Kazamai zal officieel gepresenteerd worden tijdens de Moscow International Automobile Salon (Mias) in Rusland op 26 augustus.

De nieuwste telg in de Mazda-familie valt ook in de ‘Nagare’ ontwerplijn. In deze ontwerplijn van Mazda staat de manier waarop winden vormen blazen in het zand centraal. Verscheidene delen van het uiterlijk van de Kazamai, zoals de grill en de wieldoppen, moeten deze winden visualiseren. De brede 22-inch velgen dragen bij aan het sportieve uiterlijk van de wagen.

De conceptauto heeft vierwielaandrijving, een injectiemotor van de nieuwste generatie en een nieuw ontwikkelde transmissie. Aerodynamica en lichtgewicht spelen een centrale rol bij de Kazamai, evenals een lage CO2-uitstoot.

Mazda ziet de Russische markt als een serieus gebied om uit te breiden. De presentatie van de Kazamai op de Mias is dan ook geen toeval.