Nieuws

Meer uitgaven aan R&D en innovatie

R&D Het aantal innoverende bedrijven in Nederland is in de afgelopen jaren toegenomen. Daarnaast namen de R&D-uitgaven vorig jaar toe, zo meldt het CBS.

In de periode 2014-2016 steeg het aantal technologisch innoverende bedrijven naar bijna 20.000, wat bijna 1.000 meer is dan het aantal innoverende bedrijven in de periode 2012-2014. In de industrie was het aandeel bedrijven dat technologische innovaties realiseerde het grootst. In deze sector was er een stijging van 49 naar 55 %. Dit blijkt uit de Community Innovation Survey welke het CBS elke twee jaar uitvoert.

Ook stegen vorig jaar de investeringen in R&D, zo blijkt uit de jaarlijkse R&D-enquête. Lagen die investeringen in 2016 nog op € 14, 1 miljard; vorig jaar waren deze € 14,7 miljard. Deze stijging kwam het grootste deel voor rekening van bedrijven en instellingen; de R&D-uitgaven van het hoger onderwijs bleven vrijwel gelijk.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven