Nieuws

Metalen 3d-structuren ‘in de lucht’ printbaar

Onderzoekers van het Wyss Institute van de Amerikaanse Harvard University wisten metalen draadstructuren direct ‘in de lucht’ te printen.

Dit deden zij zonder het gebruik van ondersteunende structuren. Het onderzoeksteam noemt de methode laser-assisted 3d-printing en gebruikt hiervoor metallurgische inkt die bestaat uit nanodeeltjes van zilver. Een laser last de inktdeeltjes aan elkaar zodra deze de printkop verlaten. De printkop is in alle richtingen te bewegen en kan hierdoor met draden dunner dan een mensenhaar vrijwel alle vormen maken.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven