Nieuws

Miljoenenorder voor Fokker

Fokker heeft een miljoenenorder ontvangen van vliegtuigmotorfabrikant Pratt & Whitney. Dat werd vandaag bekend bij de overdracht van de eerste operationele F-35 Lightning II aan de Nederlandse luchtmacht.

Het gaat om een opdracht tussen de € 300 miljoen en € 400 miljoen. Fokker wil onder meer de fabriek in Hoogeveen, die onderdelen voor de F-35 Lightning II vervaardigt, beter bekend als de Joint Strike Fighter (JSF), fors uitbreiden. De uitbreiding betekent ook een toename in het aantal te vullen vacatures. Fokker maakt onder andere composieten onderdelen voor de JSF, evenals de bedradingssystemen.

Hoewel vandaag de officiële overdracht van het eerste toestel betrof, heeft Nederland sinds 2013 al enkele testtoestellen van het vliegtuig dat de opvolger van de F-16 moet worden in handen. In totaal schaft Defensie 37 van deze toestellen aan.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven