Nieuws

Mobiel haalt energie uit radiosignalen

Mobieltjes kunnen tot 30 % langer werken op hun batterij door de energie van door de telefoon zelf uitgezonden radiosignalen opnieuw te gebruiken.

Wanneer een mobieltje contact maakt met een telefoonmast of een wifi-router, zendt het veel ‘overtollige’ radiosignalen uit; verreweg de meeste radiosignalen komen niet op de plaats van bestemming aan. Uit deze radiosignalen zijn echter zeer kleine hoeveelheden energie terug te winnen. Onderzoekers aan de Amerikaanse Ohio State University ontwikkelden technologie die gemakkelijk ingebouwd kan worden in mobieltjes en radiosignalen (deels) om kan zetten in gelijkstroom. Zij gaan met een spinoff-bedrijf de technologie verder ontwikkelen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven