Nieuws

Mobiel spot malaria

Mischa Brendel |
Life Sciences, Onderzoek & R&D

TUD-promovendus Temitope Agbana werkt samen met zijn collega Hai Gong aan de ontwikkeling van een goedkope, optische detector die malaria in een vroeg stadium kan opsporen.

Hiertoe ontwikkelden zij in een eerder stadium al technologie om een mobiele telefoon in te kunnen zetten als een microscoop die de aanwezigheid van de malariaparasiet kan vaststellen in een bloedmonster. Een prototype zal getest worden in Nigeria.

De volgende fase van het project zal zich gaan richten op het vereenvoudigen van het prepareren van de bloedmonsters die de optische detector gebruikt.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven