MyCar | Technisch Weekblad
Nieuws

MyCar

Vandaag presenteert het bedrijf Nice de MyCar op de British International Motor Show in Londen.

Het hip uitziende autootje is een plug-in elektrische wagen en is ontworpen door Giugiaro van Italdesign. De elektrische auto is in elkaar gezet in Hongkong. De MyCar biedt ruimte aan twee personen en zal een zogenaamde zero emissions city car zijn, zo beweert de fabrikant. De actieradius van de kleine tweezitter bedraagt circa 64 kilometer bij normaal rijgedrag in de stad. 64 km/h is tevens de topsnelheid van het voertuig, wat betekent dat je bij plankgas niet langer dan een uur kan rijden. Vervolgens duurt het zes tot acht uur om de MyCar weer op te laden.

Lees verder onder de foto.

Elektrisch tuffen met maximaal 64 km/h in de MyCar.

Elektrisch tuffen met maximaal 64 km/h in de MyCar.De auto zal iets onder de 9.000 Britse pond gaan kosten, oftewel iets minder dan 11.400 euro. Volgens de fabrikant zit de grootste kostenbesparing hem in het feit dat de auto volledig elektrisch rijdt. Hierdoor is de auto veel goedkoper dan een auto die op benzine of diesel rijdt. In Groot-Brittannië zouden de rijkosten van de MyCar ongeveer een vijftiende bedragen van de rijkosten van auto’s op conventionele brandstoffen. Gebaseerd op de Britse elektriciteitsprijzen zouden de rijkosten per kilometer voor de MyCar nog geen twee eurocent per kilometer bedragen. Bovendien heeft de wagen geen CO2-uitstoot en zou daarom in Groot-Brittannië geen wegenbelasting hoeven te betalen. Omdat de MyCar op een alternatieve brandstof rijdt, komt het elektrische autootje ook in aanmerking voor een vrijstelling van de congestion charges (‘opstoppingskosten’) die in een aantal steden in Groot-Brittannië is ingevoerd.

De MyCar zal beschikbaar zijn in zeven verschillende kleuren. Elektrische ramen en spiegels, een radio/MP3 speler, 14 inch velgen, elektrische deurvergrendeling en een multifunctioneel LCD display zijn enkele van de standaards die de MyCar heeft. Maar voor wie dit niet genoeg is: er zijn natuurlijk ook opties, zoals een glazen dak, al dan niet verwijderbaar, 15 inch velgen, een leren interieur, verwarmde stoelen en een bagagerek.

Lees verder onder de foto.

Een optioneel bagagerek levert iets meer opslagruimte.

Een optioneel bagagerek levert iets meer opslagruimte.Alsof dit nog niet genoeg is, biedt Nice ook nog twee optionele uitvoeringen van de MyCar: de work ‘n’ play en de drive ‘n’ play. Bij de eerste uitvoering kan de bijrijderstoel naar voren worden gevouwen en wordt er een docking station voor een laptop zichtbaar. De tweede uitvoering krijgt Bluetooth, Sat Nav en een uitgebreidere radio-installatie.


Bron: Carscoop

Beeld: Nice Car Company

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!