Nieuws

Nanovezels uit CO2 in de lucht

Koolstof nanovezels (CNF’s) zingen al enige tijd rond als veelbelovend materiaal door hun elektrische geleiding, hoge sterkte en lage gewicht. Onderzoekers maken ze nu uit atmosferisch CO2.

Het maken van de nanovezels is een duur en langzaam proces, maar daar lijken onderzoekers van de George Washington University (VS) iets op gevonden te hebben.

Zij ontwikkelden een schaalbaar systeem dat CO2 uit de lucht, opgelost in een mengsel van koolwaterstoffen, elektrolytisch omzet in koolstof nanovezels. De onderzoekers zeggen daarmee zowel een bijdrage aan de oplossing voor het klimaatprobleem te kunnen leveren, als een goedkope CNF-productietechnologie te hebben bedacht.

Ze publiceerden hun onderzoek in het vakblad Nano Letters. 

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven