Nieuws

Nederland haalt 1,2 miljard euro uit KP6

Nederlandse partijen hebben ruim 1,2 miljard euro ontvangen uit het Zesde Kaderprogramma (KP6) van de EU. Hierdoor is Nederland netto-ontvanger in dit programma, dat een totaal budget heeft van 17,5 miljard euro. Dat blijkt uit de eindrapportage van KP6.

Met het geld zijn projecten gerealiseerd die zorgen voor nieuwe producten, zoals software die ambulancemedewerkers de mogelijkheid geeft tijdens de rit patiëntinformatie door te sturen naar het ziekenhuis. Ook werd gewerkt aan een medicijn tegen Sars en behandeling van hersentumoren en prostaatkanker.

Meer dan 3700 Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en individuele onderzoekers hebben aan KP6 meegedaan. De deelnemende bedrijven werken vooral op de terreinen lucht- en ruimtevaart, nanotechnologie, transport en energie. Universiteiten hebben meegedaan op de terreinen genomics, biotechnologie en klimaat. De slaagkans voor een subsidieaanvraag bedroeg in Nederland 34 procent, ruim boven het Europees gemiddelde van twintig procent.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven