Nieuws

Nederland in Europese top octrooiaanvragen

Nederlandse bedrijven hebben vorig jaar 2,7% meer octrooiaanvragen ingediend bij het Europees Octrooibureau (EOB) dan een jaar eerder. Daarmee staat Nederland na Zwitserland op de tweede plaats als het gaat om het aantal aanvragen per inwoner.

Het bedrijf met de meeste Nederlandse octrooiaanvragen is Philips (1.733 aanvragen) gevolgd door het pas opgerichte Philips Lighting (700) en DSM (395). De categorie Medische Technologie scoorde de meeste Nederlandse aanvragen, gevolgd door Elektrische Machines/Apparaten/Energie en Computertechnologie.

De Franse EOB-voorzitter Benoît Battistelli toont zich tevreden met de grotere snelheid waarmee zijn bureau de aanvragen kan behandelen, terwijl er meer aanvragen dan ooit werden ingediend. Volgens hem is dat van groot belang voor de concurrentiekracht van Europa.

Om meer te leren over de rol van octrooien in de innovatiestrategie van een bedrijf organiseert TW op 17 april het 3i Event (Idea, Intellectual Property, Innovation) in Eindhoven. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven