Nieuws

Nederland zet in op fotonica

Om de positie van Nederland in de ontluikende technologische sector van fotonica te versterken, heeft industriekoepel Photon Delta op 13 juli de Nationale Agenda Fotonica gelanceerd. De agenda omvat € 250 miljoen aan investeringen in de komende 8 jaar.

Bij fotonica wordt licht gemanipuleerd met chip-achtige technologie. Doordat fotonen sneller bewegen dan elektronen is de technologie sneller en efficiënter dan elektronica. Daarom wordt er veel verwacht van fotonica op gebied van onder meer datatransmissie en beeldanalyse. In Nederland zijn 300 bedrijven actief op het gebied van fotonica, met een totale omzet van € 4 miljard. Naar verwachting zal de fotonica sector de komende 5 jaar wereldwijd 40 % groeien. De assemblage van chips voor fotonica is doorgaans nog handwerk. Het Twentse bedrijf PhiX werkt aan automatisering van dit proces. Vorige maand werd de eerste assemblage-machine gepresenteerd.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven