Nederlandse industrie blijft krimpen | Technisch Weekblad
Nieuws
industrie

Nederlandse industrie blijft krimpen

In juni kromp de Nederlandse industrie met ruim 2 %, maar de productie van de machine-industrie groeide en nam met bijna 3 % het sterkste toe. Dit meldt het CBS.

De gemiddelde dagproductie lag in juni 2019 2,2 % lager dan in juni 2018. Daarmee is het de vierde achtereenvolgende maand dat de productie van de Nederlandse industrie kromp. Naast de machine-industrie was verder de voedingsmiddelenindustrie de enige industrietak die groeide; de takken rubber- en kunststofindustrie, metaalproducten, transportmiddelen, chemische producten, reparatie, onderhoud en service, en de elektrische en elektronische apparaten vertoonden allemaal krimp. Deze takken zijn tezamen goed voor bijna 75 % van de totale industriële productie in Nederland.

Lees verder onder de illustratie

(copyright: CBS)

De sterkste afname was er in de tak elektrische en elektronische apparaten. Daar was de krimp 7,4 %. Een belangrijke reden voor de afname in productie is waarschijnlijk de krimp van de Duitse economie. Duitsland is een zeer belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!