Nieuws
industrie

Nederlandse industrie blijft krimpen

In juni kromp de Nederlandse industrie met ruim 2 %, maar de productie van de machine-industrie groeide en nam met bijna 3 % het sterkste toe. Dit meldt het CBS.

De gemiddelde dagproductie lag in juni 2019 2,2 % lager dan in juni 2018. Daarmee is het de vierde achtereenvolgende maand dat de productie van de Nederlandse industrie kromp. Naast de machine-industrie was verder de voedingsmiddelenindustrie de enige industrietak die groeide; de takken rubber- en kunststofindustrie, metaalproducten, transportmiddelen, chemische producten, reparatie, onderhoud en service, en de elektrische en elektronische apparaten vertoonden allemaal krimp. Deze takken zijn tezamen goed voor bijna 75 % van de totale industriële productie in Nederland.

Lees verder onder de illustratie

(copyright: CBS)

De sterkste afname was er in de tak elektrische en elektronische apparaten. Daar was de krimp 7,4 %. Een belangrijke reden voor de afname in productie is waarschijnlijk de krimp van de Duitse economie. Duitsland is een zeer belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven