Nieuws

Nieuw carrière-event voor de gehele Maritieme Cluster

TU Delft – Maritieme Techniek en het Scheepsbouwkundig Gezelschap William Froude organiseren samen met Maritiem Nederland de eerste editie van het jaarlijks terugkerende evenement “Maritime Career Expo” (MCE).

De Maritime Career Expo vindt plaats op donderdag 7 juni 2007 in de aula van de TU Delft. De organisatie verwacht 400 – 600 bezoekers, studenten en jong afgestudeerden (tot ca 35 jaar) vanuit alle maritieme HBO en Universitaire opleidingen.

De arbeidsmarkt in het maritieme cluster staat onder druk. Bij veel bedrijven zijn de orderboeken tot in 2009 en verder goed gevuld. Tegelijkertijd is er een schreeuwend tekort aan goed hoger opgeleid personeel. Met de Maritime Career Expo wil Maritiem Nederland, in samenwerking met een aantal maritieme opleidingsinstituten, jonge potentials met een maritieme achtergrond in contact brengen met potentiële werkgevers.

De Expo richt zich op de gehele maritieme cluster: Scheepsbouw, Scheepsreparatie, Baggersector, Havens, Jachtbouw, Koninklijke Marine, Maritiem Onderwijs, Maritieme Dienstverlening, Maritieme Toeleveranciers, Offshore, Waterbouw, Visserij, Watersport, Zeescheepvaart en Wetenschappelijke Maritiem onderzoek.

Programma Maritime Career Expo

Aanvang: 10.30 uur

*      Lezingen van specialisten over arbeidsmarktvraagstukken uit de maritieme cluster

*      De maritieme carrière van…… jonge starters op de arbeidsmarkt doen hun verhaal, evenals een bekende topman uit de maritieme wereld

*      Workshops waarin potentiële werkgevers zich kunnen presenteren

*      Beursvloer met informatiestands van 50-60 maritieme werkgevers

*      Prikbord met actuele vacatures

*      Afsluitende borrel

Einde: 18.00 uur

De expo vormt het hart van de Maritime Career Expo. Hier kunnen bezoekers en bedrijven op een informele en interactieve manier met elkaar in contact komen. De beursvloer is het ideale platform voor maritieme bedrijven, onderzoeksinstellingen en opleidingsinstituten om de bezoekers te informeren over carrièremogelijkheden, producten en diensten.

Organisatie: TU Delft, SG William Froude en Maritiem Nederland

Hoofdsponsors:  Boskalis, De Voogt, Vroon

Meer informatie: www.maritimecareerexpo.nl

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven