Nieuws

Nieuw hoogstandje van ’s werelds grootste schip

Het grootste schip ter wereld, de Pioneering Spirit, heeft een nieuw record gevestigd met de installatie van een boorplatform van 22.000 ton voor de kust van Noorwegen. Nooit is een zwaarder platform in één keer neergezet. Gek genoeg, is het de eerste installatie van het megaschip van Allseas, dat oorspronkelijk is ontworpen om boorplatforms juist te ontmantelen.

De Pioneering Spirit is erin geslaagd het 8-potige platform neer te zetten in 110 meter diep water boven het Johan Sverdrup-veld op 160 km voor de kust van Stavanger. De installatie duurde drie uur. In de lente van 2019 zal het schip van Allseas terugkeren naar het veld om een nóg zwaarder platform van 26.000 ton te installeren.

De Pioneering Spirit  is met een lengte van 382 m en een breedte van 124 m even groot als acht voetbalvelden. Het heeft daarmee de afmeting van twee supertankers en wordt sinds 4 jaar gebruikt door Allseas uit Delft.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven