Nieuws
MMR

Nieuwe ogen voor Landmacht

Mischa Brendel |
Veiligheid

Thales levert negen nieuwe radarsystemen aan Defensie. Het elektronicabedrijf, waarvan de Nederlandse vestiging in Hengelo radarinstallaties produceert, ontwikkelde samen met operationele experts van de Koninklijke Landmacht de nieuwe, zogenoemde Multi Mission Radar (MMR) voor artillerie, 3D-luchtbewaking, luchtverdediging en beveiligingstoepassingen. Jaren van studie en testen door specialisten aan beide zijden gingen vooraf aan de ontwikkeling van de MMR.

Het systeem is volgens Thales eenvoudig in bediening en werkt grotendeels automatisch, wat de MMR ook snel inzetbaar maakt. De radar is te installeren op diverse typen voertuigen; het systeem is compact genoeg om met een standaard vrachtwagen te vervoeren, De MMR is binnen twee minuten geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Het systeem kan volautomatisch en gelijktijdig in real-time RAM (Radio Absorbent Material; stealth-voertuigen), UAV/UAS (Unmanned Aireal Vehicle/System; drones), vliegtuigen, helikopters en kruisraketten detecteren, volgen en classificeren. De MMR is zelfs in staat om afzonderlijke sporen in een vuursalvo te onderscheiden.

‘Door exacte doelaanwijzing kan de MMR doorslaggevend zijn voor het winnen van veldslagen op grote afstand’, aldus luitenant-generaal Leo Beulen, commandant Landstrijdkrachten. ‘Daarnaast versterkt het de luchtverdedigingscapaciteit van de landmacht.’

Thales noemt de MMR een ‘software-gedefinieerd systeem’, wat betekent dat deze voortdurend updates kan ontvangen op basis van de laatste stand van missies, bedreigingen en techniek. Hierdoor is het systeem zeer toekomstbestendig. Wat het bereik van de MMR is, maakten Defensie en Thales niet bekend.

De MMR is de nieuwste additie aan de Thales 4D AESA-radarfamilie, waartoe onder meer de SMART-L-radar behoort, die de Koninklijke Marine gebruikt.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven