Nieuws

Noodstopfunctie van zelfrijdende Uber-auto stond uit

Tijdens een test op zondag 18 maart reed een zelfrijdende auto van Uber een voetgangster aan in Arizona. Volgens het voorlopige onderzoeksrapport van de National Transportation Safety Board was de auto niet geprogrammeerd om te remmen bij noodgevallen.

De Volvo XC90 was uitgerust met verscheidene systemen om de bestuurder te helpen, waaronder een pre-crashsysteem dat automatisch de noodrem inschakelt. Deze functie was echter uitgeschakeld tijdens de test om 'onvoorspelbaar gedrag van de auto' te voorkomen.

Het radarsysteem en de LIDAR detecteerden de voetganger 6 s voor de botsing, blijkt uit het onderzoek. Het systeem was echter niet geprogrammeerd om de bestuurder te waarschuwen voor een aankomende botsing. De bestuurster reageerde pas minder dan een seconde voor het ongeval door naar het stuur te grijpen. Een seconde na de botsing trapte zij pas op de rem. De voetgangster overleed aan haar verwondingen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven