Nieuws
Zunport Wirsol

Onder een witte deken

redactie |
Energie, Milieu & Duurzaamheid

Ironie lijkt het weer niet vreemd: bij de officiële opening op 19 januari van het (momenteel) grootste zonnepark van Nederland in het Groningse havengebied, zijn de zonnepanelen bedekt onder een dunne witte deken van sneeuw.

Dat drukte het enthousiasme van het Duitse energieconcern Wirsol, eigenaar van Sunport Delfzijl, echter totaal niet. Ook afnemer Eneco was enthousiast over het 30 ha metende zonnepark van zo’n 120.000 panelen. Dit moet voor Eneco voldoende zijn om op jaarbasis zo’n 7.500 huishoudens van stroom te voorzien. De bouw van dit zonnepark, waarbij een investering van € 40 miljoen was gemoeid, nam een jaar in beslag. Wirsol wil in de toekomst meer van dergelijke projecten in Nederland realiseren.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven