Nieuws

Onderhoudsinspecties met vr-bril

Om tijd te besparen, stuurt KSB technici met een vr-bril op pad. De betreffende technici hoeven niet alle kennis van een systeem op zak te hebben; een expert kan ze op afstand bijstaan.

KSB produceert pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor de industrie. Tijdens servicewerkzaamheden krijgen technici indien gewenst visuele en audio-ondersteuning door experts, die op afstand meekijken via de vr-bril. De bril is onder meer in staat om opengewerkte tekeningen of beeldschermopnames te tonen aan de technici die op locatie zijn. Zo kunnen benodigde onderdelen worden geïdentificeerd en vast worden besteld ter voorbereiding op werk dat door een onderhoudsmonteur moet worden uitgevoerd. Dit versnelt niet alleen de duur van een inspectie, maar ook is bijvoorbeeld een defecte pomp zo vlugger weer in bedrijf.

Praktijktests met de vr-bril bleken zeer succesvol, aldus KSB.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven