Nieuws

Onderwaterrobot inspecteert reactorvaten

Armand van Wijck |
Energie, Robotica & AI

GE Hitachi Nuclear Energy heeft een robot ontwikkeld voor de inspectie van reactorvaten. Deze Stinger – ter grote van een mens – is hiervoor uitgerust met een hoge-resolutiecamera met vijf vrijheidsgraden.

Een onderzoeker kan middels een kabelsysteem vanaf tientallen meters afstand de robot besturen en de camerabeelden nalopen op afwijkingen in de reactorwand. Een laagje wolfraam biedt de Stinger voldoende stralingsbescherming om het drie weken vol te houden. Met een hogedruk waterspuit kan het tegelijkertijd de lasnaden reinigen en goed zichtbaar maken.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven