Nieuws

Onderwaterrobot moet invasieve Aziatische vis elimineren

De Amerikaanse non-profit organisatie RSE: Robots in Service of the Environment heeft een onderwaterrobot gepresenteerd die de explosief groeiende populatie van een uitheemse vissoort, de koraalduivel, moet decimeren.

De Guardian LF1, Mark 4 is voorzien van 8 boegschroeven, een camera, panelen om de koraalduivels een schok mee toe te dienen en een opslagruimte voor gevangen vissen. De deels door ki aangestuurde robot kan tot dieptes van 300 m duiken (dieper dan recreatieve duikers) en kost $ 1.000. Eén robot kan volgens RSE 200 koraalduivels per dag vangen, wat volgens de makers een marktwaarde van $1.500 tot 2.000 vertegenwoordigt.

De koraalduivel is een van oorsprong Aziatische tropische vis, die aan de Amerikaanse Atlantische kust geen natuurlijke vijanden heeft en zich daardoor ongeremd voortplant. Volgens RSE, dat robotica maakt voor milieubescherming, is een leger van duizenden robots nodig om werkelijk een impact te hebben.

Hierboven is een twee jaar ouder prototype van de Guardian LF1 aan het werk te zien.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven