Ontdekken in het DiscoverLab | Technisch Weekblad
Nieuws

Ontdekken in het DiscoverLab

Aanraken is een must in het Museon in Den Haag, hét museum voor kinderen en jongeren die interesse hebben in cultuur en wetenschap. Daar worden zij op een interactieve manier geïnspireerd om de wereld te ontdekken.

Nieuw in het Museon is het DiscoverLab. Hier kunnen bezoekers alles te weten komen over warmte, licht, elektronische schakelingen, experimenten met geleidende materialen. En je kunt er bijvoorbeeld het verschil uittesten in energiegebruik tussen diverse soorten lampen.

Ook is in het DiscoverLab ruimte gegeven aan hetEarthship, een pioniersproject uit de jaren '70 van de vorige eeuw van de Amerikaanse architect Reynolds. Het is de voorloper van onze huidige energiebesparende maatregelen in en om het huis.

Het DiscoverLab heeft een centrale rol in het Wetenschap en Technologie-programma van het museum, een programma dat ook aan scholen wordt aangeboden. Het sluit bovendien goed aan op de vaste expositie One Planet, die aandacht geeft aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen die de Verenigde Naties nastreven.