Nieuws
Stella Vie

Ook Eindhoven wint World Solar Challenge

Mischa Brendel |
Energie, Vervoer & Logistiek

Solar Team Eindhoven heeft met zonnewagen Stella Vie de World Solar Challenge gewonnen in de Cruiser-klasse. Eerder won het Nuon Solar Team al met Nuna9 in de Challenger-klasse.

Voor de derde keer op rij heeft het Solar Team Eindhoven de titel op naam weten te zetten in de klasse waarin het meer draait om efficiëntie dan om het neerzetten van de snelste tijd (wat in de Challenger-klasse wel het geval is).

Stella Vie was niet de snelste auto, maar onder meer omdat de auto meer passagiers mee had – vaak vier personen – dan veel andere wagens, kwam de uiteindelijke efficiëntie-score van het team toch het hoogste uit, waardoor ze de titel wederom op naam mogen zetten.

Gisteren werd het nog flink spannend voor de Eindhovenaren: vlak voor de controlestop in Port Augusta kwam opeens de middenconsole van de auto los. Gelukkig bleek het euvel goed te repareren.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven