Optimisme bij beurzen voor maakindustrie | Technisch Weekblad
Nieuws

Optimisme bij beurzen voor maakindustrie

Benno Boeters | vrijdag 24 maart 2006
Robotica & AI

Een doordachte slijpschijf en een verregaand geautomatiseerde robot voor plaatbewerking waren de twee prijswinnaars tijdens de Esef en de Technishow, de twee beurzen voor de maakindustrie, afgelopen week in Utrecht. Meer dan negentigduizend bezoekers vonden de weg naar negenhonderd bedrijfsstands.

Utrecht – De slijpschijf Rapid Combi Disc is uit lamellen samengesteld, waarbij elk lamel uit een hard en een zachter deel bestaat. Met de schijf is een rvslasnaad in een keer glad te polijsten; er ontstaan geen scherpe kanten of donkere plekken door oververhitting. Dat bespaart tijd in de afwerking en beperkt beschadigingen. De vondst kwam als winnaar van de Esef-publieksprijs uit de bus. Het bedrijf ibo uit Tildonk (België) hoopt er dit jaar honderdduizend van te verkopen.

Bij ‘buurman’ Technishow was het de robot/kantpers Astro 100 NT Cell, die ‘platina’ won. De plaatbewerkingsmachine van Landré Euromach (Vianen) kan producten van 1 cm tot 1 m aan. De machine schakelt automatisch om, wisselt van grijpers, selecteert de benodigde gereedschappen en hulpstukken uit een ‘paternoster’ met onderdelen. En het apparaat regelt zelf de aanen afvoer van ruw materiaal en eindproducten.

De Esef en de Technishow werden omlijst door lezingen. Optimisme was daar de rode draad. De machine en gereedschappenbranche komt uit een diep dal maar nu zijn de orderportefeuilles gevuld. Specialisatie zorgt ervoor dat klanten kiezen voor ‘made in Holland’.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW