Nieuws

Opvouwbare robot

Indra Waardenburg |
Robotica & AI

De opvouwbare robot van MIT kreeg vorige week een vervolg.

In samenwerking met de TU München demonstreerden MIT-onderzoekers een minirobot van 0,3 g die zichzelf opvouwt, loopt, zwemt en vervolgens oplost in aceton. De origamirobot bestaat uit een vel van 1,7 x 1,7 cm (een samenstelling van polystyreen, papier en PVC) dat bij verhitting opvouwt tot zijn bruikbare vorm, waarbij hij een neodymium magneet incorporeert. De minirobot beweegt zich voort middels een extern magnetisch veld en kan twee keer zijn eigen gewicht dragen. De onderzoekers zien mogelijke toepassingen in de gezondheidszorg, waarbij de microrobot in de maag oplost.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven