Nieuws

OVV: Parkeergarage Eindhoven ingestort door ontwerpfout

Gerald Schut |
Bouw & Civiele Techniek, Veiligheid

Op 27 mei 2017 is de parkeergarage bij vliegveld Eindhoven ingestort doordat vloerplaten met bollen een kwartslag gedraaid zijn zonder na te denken over de gevolgen. Daardoor was de wapening bij de naden van de vloer te kort. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in een rapport over veiligheidsrisico’s van bouwprojecten.

De Eindhovense parkeergarage stortte vorig jaar een maand voordat hij geopend zou worden in. Uit het onderzoek van de OVV blijkt dat de vloerplaten anders zijn gelegd dan gebruikelijk, waardoor de naden tussen de platen kwamen te liggen op de plek waar de vloer het meest doorbuigt. Dit probleem is niet ondervangen, waardoor de koppelwapening te kort werd.

Volgens de OVV was er in Eindhoven onduidelijkheid over de verdeling van verantwoordelijkheden, zoals vaker in de bouwsector. Er is geen centrale partij met zicht op de risico’s van het hele bouwproces.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven