Nieuws

Patent op VR-schoen

Google heeft een speciale schoen gepatenteerd om mee in virtuele omgevingen rond te ‘lopen’. De zoekgigant heeft het patent op dit gemotoriseerde schoeisel met slimme miniatuurwieltjes op 15 november verworven.

Om met een VR-bril op een authentiek loopgevoel te krijgen, is het nodig dat je voet naar achter beweegt, zodat je niet tegen een muur botst. Daarvoor wordt nu een loopband gebruikt. In het ontwerp van Google rolt de schoen op piepkleine wieltjes terug op basis van een door sensoren aangestuurd algoritme. Met de Google-schoen ben je dus niet meer gebonden aan een plek op de lopende band.

De schoen simuleert niet alleen in voorwaartse richting een loopbeweging, maar ook zijwaarts. Zo kan zelfs een bezemkast worden omgetoverd in een virtueel decor. Google heeft een octrooi op het concept; de schoen moet nog wel gemaakt worden.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 24 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven