Nieuws

PHEVs zelden opgeladen

Uit Britse praktijkcijfers blijkt dat plugin-hybrides, die in het VK nog steeds met belastingvoordeel kunnen worden aangeschaft, nauwelijks worden opgeladen, zo meldt de BBC.

Volgens The Miles Consultancy blijken de PHEVs gemiddeld 6 l/100 km te verbruiken, terwijl de fabrikanten schermen met gemiddeld 1,8 l/100 km. Paul Hollick van The Miles Consultancy zag regelmatig werknemers die hun auto nooit oplaadden en trof zelfs oplaadkabels in originele cellofaanverpakking aan in kofferbakken.

In Nederland rijden ruim 98.000 hybrides rond. Dat aantal is gestagneerd sinds het belastingvoordeel hier per 1 januari 2017 is afgeschaft. Minister Wiebes was twee jaar geleden bitter over de fiscale ondersteuning voor de PHEVs: 'We hebben er zes miljard euro in gestopt en er nul klimaateffect voor teruggekregen. We hadden er nooit aan moeten beginnen.'

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven