Nieuws

Plaatjes van zonnepanelen

Het is een bekend, onwenselijk bijeffect van de groene motieven van zonnepanelenbezitters: zonnepanelen maken een woning er zelden een fraaier uitziend bouwwerk op.

Energiecentrum Nederland (ECN) heeft nu samen met vijf andere partijen een heel aardige stap in de goede richting gezet door een printbare laag te ontwerpen die achter het glas van een zonnepaneel te plaatsen is en de boel in esthetisch opzicht verbetert. Bij de zonnepanelen is de bedrading van de pv-cellen aan de achterkant aangebracht in plaats van, zoals gebruikelijk, aan de voorkant. Doordat de afbeelding is opgebouwd uit punten, blijft het verlies aan vermogen beperkt tot maximaal 20 % van dat van een standaard zonnepaneel.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven