Nieuws
autobanden

Plantaardige autobanden

Onderzoekers van de universiteit van Minnesota wisten isopreen (C5H8), een grondstof voor autobanden, te maken uit organische materialen.

Zij zetten plantensuikers, zoals glucose, uit biomassa via fermentatie om in itaconzuurr, wat ze vervolgens in aanwezigheid van een metaal-metaalkatalysator lieten reageren met waterstof waarbij methyltetrahydrofuraan ontstond. dit product werd dan met behulp van een nieuwe katalysator die men fosfor-self-pillared-pentasil noemt geraffineerd tot isopreen. Na opschaling van het proces zou het mogelijk moeten zijn autobanden te maken van volledig hernieuwbare grondstoffen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven