Nieuws
plastic afval

Plastic produceert methaan

Toen dr. Sarah-Jeanne Royer onderzoek deed naar de hoeveelheden methaangas in zeewater, ontdekte ze iets opmerkelijks.

Royer bewaarde zeewatermonsters in plastic flessen om zo vast te kunnen stellen hoeveel methaangas de flora en fauna in zee produceren, maar ze ontdekte dat er veel meer methaangas van de plastic fles kwam dan van het monster erin.

Vervolgonderzoek toonde aan dat het plastic dat wordt gebruikt voor plastic zakken na 212 dagen in de zon te hebben gelegen 176 keer zoveel methaan uitstootte als aan het begin van het experiment. Hoewel het nog niet duidelijk is om hoeveel methaanuitstoot het in totaal gaat, betekent dit dat plastic niet alleen in de productie zorgt voor extra uitstoot van broeikasgassen.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven