Prijs edX voor MOOC TU Delft over energieneutrale bouw | Technisch Weekblad
Nieuws

Prijs edX voor MOOC TU Delft over energieneutrale bouw

Met het online vak ‘Zero-Energy Design: an approach to make your building sustainable’ hebben Andy van den Dobbelsteen, Eric van den Ham en Tess Blom (Faculteit Bouwkunde TU Delft) een prijs gewonnen van edX, het grootste wereldwijde platform voor massive open online courses (MOOCs): de edX Prize for Exceptional Contributions in Online Teaching and Learning. I

n hun cursus bieden de Delftenaren onder meer korte documentaires over energieneutrale gebouwen, die de theorie van energieneutraal ontwerpen (zero-energy design) koppelen aan interessante praktijkvoorbeelden.

Het is de tweede keer dat de TU Delft de prijs van edX wint. De eerste MOOC, Solar Energy van Arno Smets, werd in 2016 bekroond met de allereerste edX-prijs.

Energieslaven from Oculus Film on Vimeo.

Beluister onze podcast
TW sprak eerder dit jaar met hoogleraar Andy van den Dobbelsteen. Zoek in je favoriete podcast app naar 'Techniek en Wetenschap in perspectief', abonneer je en luister wat onze expert op het gebied van duurzaam bouwen te zeggen heeft over energieverbruik in de gebouwde omgeving.

Vragen/opmerkingen: redactie@tw.nl

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!