Programmeerbare speelgoedtrein | Technisch Weekblad
Nieuws

Programmeerbare speelgoedtrein

Mischa Brendel | vrijdag 13 maart 2020
Gadgets

Weinig mensen weten wat van programmeren af, terwijl we steeds afhankelijker worden van apparaten die geprogrammeerd zijn. Best wel merkwaardig eigenlijk, want op die manier begrijpen we nooit echt wat een apparaat precies doet. Voor de jongste generatie kan daar wat aan gedaan worden, met behulp van LoCoMoGo. Deze speelgoedtrein voor vier- tot twaalfjarigen programmeer je spelenderwijs, waarbij de jongsten zich kunnen beperken tot het laten rijden van een trein en de oudsten heuse programma’s kunnen schrijven voor de trein.

In plaats van rails, rijdt de locomotief over tape of een lijn die je op de grond plakt of tekent. Met een upgrade van de speelgoedset krijg je er een zogenoemde Color Car bij, die verschillende dingen doet bij het passeren van verschillende kleuren tape. Met een derde wagon, de Connectivity Car, kunnen kinderen zelf aan het programmeren met een app.

Je legt € 99,- neer voor de basisset, € 179,- voor de set met Color Car en € 249,- voor de set met Color Car en Connectivity Car.