Nieuws

Racen met autonome auto’s

‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of school brengen’, zegt Bryn Balcombe, chief strategy officer van Roborace op de Consumer Electronics Show 2018.

Roborace toonde hier de Robocar, een volledig autonome elektrische auto. De wagen heeft de afmeting van een SUV en weegt 1.000 kg. Vier motoren van elk 300 kW laten hem meer dan 300 km/h halen. Strijdende teams ontwerpen elk hun eigen software zodat hun Robocar snel door het circuit gaat en daarbij ook het verkeer ontwijkt.

Het bedrijf Roborace maakt sinds kort gebruik van het Drive Pegasus platform van partnerbedrijf Nvidia. Door dit platform kan essentiële uitrusting, zoals LiDAR, een methode om afstanden te bepalen met laserpulsen, en een gps-traagheidsnavigatiesysteem, beter geïntegreerd worden.

In een test voor  de 2017 Buenos Aires ePrix, een kampioenschap voor elektrische auto’s, raceten twee testversies van de Robocar, zogenoemde DevBots, tegen elkaar zonder ander verkeer op de baan. Een van de auto’s ontweek succesvol een hond die de baan opliep. De andere vloog jammerlijk uit de bocht.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 1 proefnummer TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 24 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven