Nieuws
SMART-L

Radar volgt raket tot 1.500 km

Op 25 september volgde een SMART-L Multi Mission radar op de testtoren van Thales in Hengelo zonder moeite een ballistische raket buiten de atmosfeer, op een gemiddelde afstand van 1.500 km.

Dit maakte de radarbouwer op 6 oktober bekend. Het volgen van de raket, wat de radar gedurende ruim 300 s deed, was onderdeel van de internationale marineoefening Formidable Shield.

Lees verder onder de illustratie

Screenshot van de simulatie (Copyright: Thales)

Deze prestatie betekent dat marineschepen, uitgerust met de juiste raketten, de ballistische raket onschadelijk kunnen maken en daarvoor de SMART-L in plaats van hun eigen radar kunnen gebruiken.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven